Niveau 1 is de eerste stap in de opleiding tot instructeur gebaseerd op het Freestyle systeem. Tijdens deze opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden in de Freestyle technieken vanaf de grond en leer je tevens hoe je deze kunt overbrengen aan een leerling. De invulling van dit opleidingsjaar komt neer op het volgende overzicht:

Klik op het betreffende onderwerp voor meer inhoudelijke informatie en voorbeeldvideo’s.

Meld je via deze link gelijk aan voor de Niveau 1 instructeursopleiding!

Wat kun je met het diploma Niveau 1?
Je kunt jezelf als instructeur verzekeren voor het geven van lessen in alle Freestyle technieken vanaf de grond. Je hebt voldoende eigen vaardigheid in de technieken en kan die toepassen op verschillende paarden. Deze toepassing geldt voor zowel het aanleren van de technieken als het gebruik ervan in de training. Daarnaast ben je ook instaat om al het geleerde over te brengen op een leerling. Je hebt kennis van leerstijlen, methodiek en didactiek. Omdat het leervermogen van paarden en het verschil tussen natuurlijk gedrag en aangeleerd gedrag, uitgebreid in de opleiding wordt behandeld, heb je ook veel meer inzicht in het gedrag van het paard gekregen. Dit maakt je als instructeur uniek en veelzijdig.

Tevens wordt in dit eerste jaar het basis trailerladen behandeld, dit maakt je geen specialist in probleemladers maar geeft wel veel inzicht in het ‘normaal’ laden van een paard in een trailer.

Instroom
Er is geen bijzondere toelatingseis voor deelname aan Niveau 1 met betrekking tot het rijniveau, wel gaan we er vanuit dat deelnemende paarden beleerd zijn onder het zadel, veilig en verantwoord te trainen zijn samen met andere paarden in de buurt en een minimale stokmaat hebben van 1.27m (C-pony).
Voor diegene die niet in staat zijn om een paard mee te nemen hebben we een aantal schoolpaarden ter beschikking. Mocht je een schoolpaard willen gebruiken neem dan even contact met ons op want de beschikbaarheid is beperkt.

Uitstroom mogelijkheden
Niveau 1 is de eerste stap in de opleiding tot instructeur. Het tweede jaar van de opleiding leidt op tot ORUN Niveau 3 Basissport Rij-instructeur op basis van het Freestyle systeem. Ook is er de mogelijkheid om eerst de ruiteropleiding te volgen, waar jij en je paard de gelegenheid krijgen om je in je eigen ritme te ontwikkelen naar een hoger rijniveau zonder dat er een examen achteraan komt. Je bent kunt Niveau 1 ook al beginnen met specialisaties in je eigen interessegebied, of doorstromen naar de opleidingen van welzijn & revalidatie.

Prijzen

Opleiding € 1995, =  (0% Btw)
Boekenpakket €     45, =  (incl. 6% Btw)
Examen €   100, =  (0% Btw)
Schoolpaard €   250,= (incl. 6% Btw.)

Op de pagina links kun je de studiegids downloaden waarin je alle informatie vind over deze opleiding.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren