In het tweede jaar van de instructeursopleiding ontwikkelen deelnemers zich tot multidisciplinair rijinstructeur op basis van het Freestyle systeem. Voor deze opleiding geldt de verplichte vooropleiding van het eerste jaar: Niveau 1.

Opbouw van de opleidingCRKBO_Instelling
De opleiding duurt in totaal 15 lesdagen die duren van 10.00 uur tot 17.00 uur. De lesdagen starten in de tweede helft van september en hebben een gemiddelde tussentijd van drie weken.

De opleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  1.   Rijden eigen vaardigheid
  2.   Dubbele Lange Lijnen
  3.   Springen en Terreintraining
  4.   Medische Module (2 centrale dagen)
  5.   Lesgeven

Klik op de titels voor uitgebreide informatie

Deze opleiding wordt gevolgd met eigen paard en vind plaats op de Freestyle Academy in Ruinerwold (Drenthe). Lesgroepen bestaan uit 6 tot maximaal 8 combinaties. Voor elk deelnemend paard is zowel een box als een paddock beschikbaar voor de lesdagen, dat hoor bij onze service en daar betaal je niks extra voor.

Examen en diplomering
Alle informatie over toetsing, examens en de voorwaarden voor diplomering kun je vinden in onze studiegids. Deze kun je vinden in de studiegids op de pagina links.

Kosten

Opleidingskosten € 2095.-
Medische module (verplicht) €   250.-
Examen €   250.-

Genoemde bedragen zijn niet belast met BTW (ivm CRKBO) en zijn wel fiscaal aftrekbaar
Wist je dat je tot bijna de helft van je opleidingskosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Bekijk deze pagina voor meer informatie!

Vervolgopleiding
Na het behalen van het diploma zijn er nog genoeg mogelijkheden om je door te ontwikkelen op de Freestyle Academy. Zo hebben we verschillende specialisaties die wellicht interessant voor je zijn, kun je je kennis verdiepen in de Leergang Paardenwelzijn en kun je zelfs doorgroeien tot revalidatietrainer.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren