De Freestyle Academy (FSA) is de thuisbasis van Emiel Voest en Chaja Kolthoff-Voest en is gevestigd in het landelijke buitengebied van Ruinerwold in zuid-west Drenthe.

De FSA is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een opleidingsinstituut dat inmiddels meer dan 250 gediplomeerde instructeurs van verschillende niveaus heeft voortgebracht. Dankzij de gestage groei is ook het aanbod van de Freestyle Academy blijvend in ontwikkeling en is het opleidingsinstituut dankzij erkenning van en samenwerking met de KNHS, inmiddels niet meer weg te denken in de hippische opleidingswereld. Een persoonlijke benadering, kleinschalige groepen en focus op de ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteit van onderwijs staan centraal bij de FSA.

De oorsprong van de FSA ligt in de instructeursopleiding Niveau 1, waarin de Freestyle technieken vanaf de grond centraal staan. Daaruit zijn Niveau 2 en Niveau 3 ontstaan, inmiddels beiden erkend door de ORUN en KNHS. Daarnaast is het mogelijk om diverse specialisaties te volgen die passen bij de eigen interesses van de instructeurs.

Naast de instructeursopleidingen heeft de FSA altijd een nauwe samenwerking gehad met diverse medisch specialisten en deskundigen op het gebied van gezondheid en biomechanica. De jarenlange ervaring van Emiel samen met de diverse opleidingen die Chaja in de afgelopen jaren gevolgd heeft hebben gezorgd voor de ontwikkeling van de tak “welzijn, gezondheid en revalidatie” waarin meerdere cursussen en opleidingen te volgen zijn op elk gewenst niveau.

Sinds het ontstaan van de FSA zijn Chaja en Emiel naast het ontwikkelen van opleidingen bezig geweest met het ontwikkelen van een sportief CV in de dressuurmatige wedstrijdsport. Inmiddels zijn er meerdere paarden geklasseerd tot ZZL niveau en loopt Sir zelfs in de Prix st. George. Naast het plezier dat Chaja beleeft aan het rijden van wedstrijden is het belangrijkste doel om te laten zien dat welzijn, plezier en ambitie heel goed samen gaan en tot succesvolle prestaties kunnen leiden. Alle paarden van de FSA worden veelzijdig opgeleid en ingezet in de verschillende lessen en disciplines.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren