Emiel Voest
Grondlegger van het Freestyle -systeem en oprichter/eigenaar van de Freestyle Academy. Als erkend opleider geeft Emiel al sinds 1998 les aan verschillende opleidingen. (ISPH, FNRS- MMI, NHB Deurne, FES, Academy Bartels,Tinley, Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein, diverse AOC opleidingen)
Vanaf 2007 docent op zijn eigen opleiding in Deurne en  in 2011 op de Freestyle Academy Ruinerwold.
Specialisatie: gedrag, probleempaarden, lesgeven, jonge paarden ontwikkelen en innoveren in hippisch onderwijs en opleidingen.
Rijdt zelf: dressuur, springen en cross.

Chaja Kolthoff
Vrouw en partner van Emiel, mede oprichter/eigenaar van de Freestyle Academy.
Afgestudeerd hippisch bedrijfskundige, ORUN instructrice, docent aan de opleiding FSA, gastdocent CAH Vilentum Dronten, KNHS jurylid, ORUN niveau 4 wedstrijdsport.
Werkt vanaf 2007 als zelfstandig instructeur, rijdt dressuur (ZZ-Zwaar) springen, en cross.
Specialisatie: Sportpsychologie, ruiterfitness, wedstrijdtraining, lesgeven aan kinderen.

Sanne van Mullekom (docent  FSA)Sanne Van Mullekom is geboren in Venray en na 2 HBO studies (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Hogeschool HAS Den Bosch Paardenhouderij)  in 2008 terecht gekomen op RSC Seurenheide in het dorpje Well, in het noorden van Limburg.
Voeger heb ik hier zelf leren paardrijden en nu exploiteer ik samen met mijn vriend, Paul Janssen, Ruitersportcentrum Seurenheide, een Manege voor valide en minder valide ruiters & Trainingsstal gericht op springpaarden.

Anneriken Wehrens (docent niveau 1 FSA)
Heeft al jong veel wedstrijdervaring opgedaan: dressuur (Z), springen (M), eventing (M).  Na het volgen van de instructeursopleiding  tot en met Niveau 3 (Gespecialiseerd Freestyle Instructrice) is Anneriken zowel oprichter als eigenaar van de Paardenbaak.  Binnen haar eigen bedrijf houdt zij zich als zelfstandig instructrice vooral bezig met lesgeven en paarden opleiden. Specialisaties: Trailerladen, Jonge Paarden, Instructie psychologie.

Sandra van Woensel (docent niveau 1 FSA)
Als freestyle (rij)instructeur is Sandra met haar eigen bedrijf (Equisan) grotendeels werkzaam in de regio Zuid-Holland Zuid. Hiermee is zij vooral actief op het gebied van algemene instructie, trailerlaadproblemen en “probleempaarden”Ongeveer 6 jaar geleden is zij voor het eerst in aanraking gekomen met het freestyle systeem. Dit sloot heel goed aan bij haar beleving van hoe paarden getraind zouden moeten worden. Sinds juni 2015 mag ik mijzelf gespecialiseerd instructeur niveau 3 noemen. Met specialisaties als trailerladen, jonge paarden, instructiepsychologie en lesgeven aan kinderen mag zij een allround instructrice genoemd worden.Sandra rijdt dressuur wedstrijden met haar Fries Wiske en is daarmee nu M1 startgerechtigd

Sylvia Letsch (docent niveau 1 FSA)
Sylvia heeft al van af het allereerste beging van het Trainingscentrum in Ruinen elke denkbare Freestyle cursus gevolgd. Het was dan ook een logische stap naar de instructeursopleiding. Inmiddels geeft Sylvia zelfstandig les naast haar drukke baan en gezin, in de omgeving van Pijnacker. Sylvia is op dit ogenblik bezig met de afronding van haar Niveau 3 opleiding.

Eric Laarakker
Samenwerkende gespecialiseerde dierenarts op het gebied van probleembehandeling.
Eric is eigenaar van de holistische praktijk voor dieren ‘Den Hoek’ in de Bilt. Eric Laarakker werkt al 20 jaar samen met Emiel Voest
De praktijk heeft één maal in de zes weken een behandeldag op de Freestyle Academy. Hier kan regulier worden behandeld maar ook specifiek in overleg met Emiel en Chaja.

Annika ten Napel
Werkt als gastdocent op de Academy en verzorgt de Medische Module.
Behandelend dierenarts van Den Hoek op de praktijkdagen in Ruinerwold.
Annika werk ook al ruim 10 jaar samen met Emiel en behandeld de eigen paarden van de Freestyle Academy.

Marion Schreuder
Examinatrice en voorzitter examencommissie Freestyle Academy.
Voormalig teamleider paard op NHB Deurne, op en top vakvrouw op hippisch gebied en eigenaresse van Stal Schreuder in Someren.
Is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van de instructeursopleiding van de Freestyle Academy.

Jan Enne Kloosterboer
Examinator instructeursopleiding Freestyle Academy.
Internationaal Grand Prix Jurylid en KNHS juryopleider.
Jan Enne is tevens de persoonlijke dressuurtrainer van Emiel en Chaja.

Mechteld Jonker
Examinatrice instructeursopleiding Freestyle Academy en advies op onderwijskundig gebied.
Voormalig teamleider paard NHB en bondscoach Nederlands Endurance team.
Paarden fysiotherapeut en verantwoordelijk voor WOW Nederland.Eigenaresse van Horsescan.nl en tevens persoonlijk instructrice van Emiel en Chaja.

Rico Schuijers
Docent en ontwikkelaar van de module Instructie Psychologie.
Rico Schuijers is bekend als Sport psycholoog en heeft zijn sporen verdiend door o.a. het begeleiden van meerdere
Olympische sporters en teams waaronder de Nederlandse ruiters.

Marjolein Kolthoff
Verzorgt alle catering van de Freestyle Academy.
Schitterende lunches op basis van streek en biologische producten. Met liefde en zorg klaargemaakt.
Zo mooi opgemaakt dat het ‘zonde’ is om er aan te beginnen. Lunch en/of diner worden bij sommige programma’s door ons verzorgd.