Ook op de FSA zijn de gevolgen van de ingrijpende Corona-pandemie merkbaar. Sinds vrijdagavond 13 maart 2020 is de accommodatie gesloten voor alle opleidingen en cursussen. Op dit moment wachten we af wat de ontwikkelingen zijn maar zijn wij, net als alle scholen en sportaccommodaties, in ieder geval tot 6 april dicht.

De huidige leerlingen van de FSA kunnen rekenen op onze inzet om de opleidingen zoveel mogelijk te continueren in aangepaste vorm. Denk daarbij aan een besloten youtube-kanaal met instructievideo’s, een forum om vragen te stellen aan docenten en een platform in ontwikkeling om video’s te delen en door docenten van feedback te laten voorzien. Of de examens op de oorspronkelijk geplande data door kunnen gaan is nog onzeker en we hebben gelukkig wat tijd om naar de zomer door te schuiven, maar we beloven alle deelnemers dat het mogelijk is om dit jaar de opleiding af te ronden.

Voor het nieuwe schooljaar (2020-2021) heeft deze crisis ook consequenties. Zo is het nog erg onzeker of de open dag op 2 mei door kan gaan (dat kunnen we pas rond 5 april beslissen) en is het momenteel helaas niet mogelijk om kennis te komen maken. Wat we wel zeker weten is dat we in september weer van start zullen gaan, en wellicht hebben we dan zelfs een heleboel extra mogelijkheden gecreëerd om lesstof te delen.

We doen ons best zo positief mogelijk tegen deze crisis aan te kijken en zijn er van overtuigd dat we hier als opleidingscentrum sterker uit gaan komen. We wensen iedereen sterkte in deze rare tijden en hopen dat het niet lang duurt voordat we je weer mogen verwelkomen op onze FSA!

Chaja & Emiel