FSA Opleidingen & cursussen

Faalangst?

Perfectionisme?

Moeite met doelen stellen?

Spanning?

Concentratieverlies?

Motivatie kwijt?


--> Niemand minder dan sportpsycholoog Rico Schuijers helpt je inzicht te krijgen in deze problemen van leerlingen en hoe je daar als instructeur mee om kunt gaan!

Er zijn 20 plaatsen voor deze module. Momenteel zijn er nog 12 vrij.

Hoe ga je als instructeur om met stressvolle situaties?

Loop je er wel eens tegenaan dat leerlingen onrealistische doelen hebben met hun paard?


Vraag je je af hoe je een leerling kunt motiveren om te trainen voor een doel dat ze nog niet kunnen overzien?


Heb je er 'last' van als een perfectionistische leerling nooit tevreden is?

Wil je leren hoe je een gespannen leerling structureel zekerder en rustiger kunt leren worden in de trainingen?

En wil je, zonder voor therapeut te spelen, les kunnen geven zonder dat het proces verstoord wordt door deze belemmeringen?

Dan ben je bij de FSA op het goede adres!

Wie is Rico Schuijers?Dr. Rico Schuijers (1966) is sportpsycholoog en geregistreerd sportpsycholoog VSPN. Hij heeft sportpsychologie in Nijmegen gestudeerd en is in 1990 een eigen bedrijf begonnen. Daarnaast heeft hij van 1996 tot 2003 aan zijn promotie gewerkt aan de Sporthochschule van Keulen in Duitsland, alwaar hij in 2003 promoveerde. Hij was van 2008 - 2010 voorzitter van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland en is voormalig lid van de Managing Council van de International Society of Sport Psychology.

Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Hij werkt met meerdere nationale teams en individuen in diverse sporten die zich voornamelijk richten op de Olympische Spelen. Daarnaast werkt hij ook voor de luchtverkeersleiding op Schiphol en voor Eurocontrol in Maastricht, en voor de luchtmacht. Hij werkt ook met dirigenten en musici. De overeenkomst tussen deze beroepen is dat het stressberoepen zijn, waar op een bepaald moment een bepaalde prestatie wordt verwacht. Het werken met deze mensen is de core-business van Schuijers.

Schuijers is een graag geziene spreker. Hij heeft ervaring met lezingen in het bankwezen, de detachering, werving en selectie bureaus, universiteiten en hogescholen, ministeries en uitgeverijen. Schuijers’ stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit de sportervaring kan vertellen. De parallellen tussen sport en het bedrijfsleven zijn bekend, Schuijers kent beiden. Zijn thema’s zijn: presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, inzicht in individuele verschillen, teambuilding, inspireren tot het leveren van topprestaties, en ervaringsverhalen van het werken met topsporters op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Daarnaast geeft hij workshops op het gebied van motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.


Speciaal voor de FSA hebben we samen met Rico een unieke vertaalslag gemaakt van sportpsychologie naar instructiepsychologie. Je krijgt hiervan een uitgebreide reader die ondersteunend is voor de lessen en die je als naslagwerk kunt gebruiken.

29 januari en 12 februari

Beide lesdagen duren van 15.00 uur tot 22.00 uur en zijn inclusief een heerlijke maaltijd!

Wat kan ik precies verwachten van de module instructiepsychologie?

Iedere instructeur loopt tegen ‘problemen’ aan in de gemoedstoestand van zijn of haar leerlingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: angst, onzekerheid, ja maar, concentratiegebrek, perfectionisme, enz. Om hier professioneel mee om te gaan biedt FSA een module Instructie psychologie aan, die ontwikkeld is in samenwerking met sportpsycholoog Rico Schuijers.


Vervolg op Lesgeven

Deze module ligt in het verlengde van de theorievakken lesgeven. Het geeft de instructeur niet alleen handvatten voor het omgaan met leerlingen maar zal zeker ook effect hebben op het persoonlijk functioneren als instructeur.


Vier onderwerpen

Deze module beslaat vier dagdelen, per lesdag een middag en een avond. Op de lesdagen zorgt FSA voor een warme maaltijd. De onderwerpen die centraal staan zijn:

1. Spanning ( angst en druk)

2. Zelfvertrouwen (faal angst, onzekerheid)

3. Concentratie (te weinig en te veel)

4. Motivatie (omgaan met tegenvallers, teleurstellingen)


Interactief programma

Hoewel deze module wordt gevolgd zonder paard is het programma wel degelijk interactief. Er zijn veel oefeningen die je voor je zelf kunt doen maar ook met de gehele groep. Deze oefeningen kun je weer gebruiken voor je leerlingen.


Lesdagen voor 2019 zijn 29 januari en 12 februari

Beide lesdagen bestaan uit twee dagdelen, een middag (15.00-18.00 uur) en een avond (19.00-22.00 uur).

De investering? Slechts €375,- (incl 9% BTW) voor 2 volledig verzorgde lesdagen inclusief maaltijden!

Om de interactie en persoonlijke aandacht optimaal te houden zijn er slechts 20 plaatsen beschikbaar!

De locatie van de Freestyle Academy

Centraal gelegen in zuid-west Drenthe, slechts een uur rijden vanaf Amersfoort, Groningen en Leeuwarden. Rustige aanrij-routes uit de buurt van de bekende fileknooppunten.


Toch nog te ver om op één dag op en neer te rijden? Er zijn tal van leuke en betaalbare B&B's bij ons in de buurt!