3.5 Lesgeven aan Kinderen

3.5 Lesgeven aan Kinderen 2014-03-11T16:31:11+00:00

Module LESGEVEN AAN KINDEREN
code 3.5

Inhoud module
De module lesgeven aan kinderen is bedoeld voor instructeurs die zich willen gaan specialiseren op het gebied van kinder- en jeugdlessen. Het Freestylesysteem is met zijn opbouw en stappen bij uitstek geschikt om kinderen op een plezierige manier kennis te laten maken met zowel paardrijden als alles daar omheen. In deze module zullen we uitgebreid aandacht besteden aan alle aspecten waarin een kinderles verschilt van een les aan volwassen leerlingen.

Theorie
Deze module begint met een uitgebreide theoretische behandeling van de verschillende ontwikkelingsstadia van kinderen. Over welke capaciteiten beschikt een kind in een bepaalde leeftijdsgroep, welke technieken zijn het meest geschikt voor de verschillende leeftijden en hoe maak je optimaal gebruik van de (on)mogelijkheden die bij een bepaalde leeftijd horen. Ook het fenomeen angst wordt behandeld en we zullen een vertaalslag maken van de verschillende technieken uit het Freestyle systeem specifiek voor kinderen. Tot slot zullen we enkele didactische ‘tools’ aanreiken die specifiek gebruikt kunnen worden in het lesgeven aan kinderen.

Praktijk
Tijdens deze module gaan we ook met een aantal kinderen aan de slag. Er wordt gestreefd naar een diverse groep kinderen, zowel variërend in leeftijd als in (rij)niveau. Met de kinderen worden demonstratielessen gegeven door Emiel en Chaja, daarnaast krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid om zelf met kinderen aan de slag te gaan. Hiervoor wordt onder begeleiding een plan gemaakt waarbij we sterk terugkoppelen naar de behandelde theorie.

Module gegeven:
Aantal lesdagen                               : 2 (van 10.00 tot 17.00 uur)
Materiaal                                           : aanwezig op FSA  CRKBO_Instelling
Deelname                                          : Deelnemers kunnen in overleg leerlingen aanleveren
Deelnemers per groep                    : max 12 personen
Instructie                                           : 2 instructeurs
Lesmateriaal                                     : Handout lesgeven aan kinderen
Kosten                                                : €350,- (0% btw – opleiding)
Studiepunten                                   : 2

Toegankelijk voor instructeurs die module 1.4  (Niveau 1) hebben gevolgd of in het bezit zijn van een ander instructeursdiploma (orun, deurne, fpg, oid)

Ga naar downloads voor:

  • Studiegids
  • Aanmeldingsformulier
  • Inschrijfformulier
  • Agenda en Rooster
  • enz.