3.7 Springen – Cross N3

3.7 Springen – Cross N3 2017-05-10T11:35:48+00:00

Module Springen en Cross N3
code 3.7

Omschrijving van de Module
Deze specialisatie module ligt in het verlengde van de module Springen en Terreintraining 2.3. De module strekt zich uit over 5 lesdagen met daartussen ong. vier weken oefentijd. Na afloop van de module is er gelegenheid om voor studiepunten een examen af te leggen. Deze module levert 4 studie punten op voor de Niveau 3 status.
(in overleg bepalen we of de deelnemende paarden geschikt zijn voor deze module)

Springen
In deze module streven we ernaar om een individuele sprong van ongeveer 1 meter hoog te kunnen maken en een parcours van 80 cm.(BB niveau) te kunnen springen. In dit parcours gebruiken we stijlsprongen, oxers, dubbelsprongen en in-uit sprongen. Er wordt gewerkt aan de techniek en de verantwoorde opbouw in hoogte en moeilijkheidsgraad.  Uiteraard komt ook het opbouwen van een (oefen) parcours aan bod met het uitzetten van de lijnen en afstanden.

Cross
Van terreintraining met hier en daar een sprongetje stappen we in deze module over op het rijden van de wat hogere natuurlijke hindernissen zoals ze bij ons in de crossbaan staan opgesteld.
De hogere hindernissen, waterbak en de op en afsprong worden daarbij één voor één getraind. Daarna is het de bedoeling om de cross achter elkaar te kunnen rijden.

Uitrusting
Voor de deelnemers stellen we het dragen van een Body Protector verplicht. Daarnaast natuurlijk een geschikte rij uitrusting met cap of helm. Voor de paarden is het belangrijk dat ze niet uitglijden. De trainingen zijn voor paarden zonder beslag goed te doen maar voor paarden die wel beslagen zijn raden we voor het onderdeel cross stiften/kalkoenen aan. Ook is het dragen van springschoenen en peesbeschermers of strijklappen een goede preventieve maatregel.

Examen
Voor het behalen van 4 studiepunten, doen deelnemers een apart examen dat zal bestaan uit het springen van een BB parcours (80 cm) en het rijden van het crossparcours. Datum van dit examen wordt tijdens de module in overleg vastgesteld. Kosten va het examen € 75,=.

Module gegevens:hele-straat
Aantal lesdagen               : 5  (van 10.00 tot 17.00)
Materiaal                           : eigen rijuitrusting + bodyprotector het dragen van een Cap/Helm is verplicht
Deelname                          : met eigen paard
Deelnemers per groep     : max.8
Instructie                            : 2 instructeurs per groep
Lesmateriaal                     : lesmap Springen/cross
Kosten:                               : Losse module € 750,= (0 % btw – opleiding)

Deze module heeft 3 tot 4 weken trainingstijd tussen de lesdagen

Ga naar downloads voor:

  • Studiegids
  • Aanmeldingsformulier
  • Inschrijfformulier
  • Agenda en Rooster
  • enz.