Freestyle Academy instructeursopleidingen

Freestyle Academy instructeursopleidingen2017-09-15T15:47:49+01:00

De FSA is ontwikkelaar en aanbieder van opleidingen voor instructeurs sinds 2007 en heeft door de jaren heen meer dan 250 gediplomeerde instructeurs opgeleid. Het aanbod is steeds breder geworden en instructeurs hebben de mogelijkheid om zich steeds verder te ontwikkelen op het gebied van hun eigen interesse.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vraag je je af of een instructeursopleiding ook iets voor jou is? Wij hebben een artikel geschreven waarin we uitleggen wat voor leerlingen op de FSA terechtkomen en hoe zij hun droom om met paarden te werken hebben waargemaakt! Als je hieronder je mailadres invult ontvang je een bevestigingslink en daarna direct het artikel in je mailbox.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle opleidingen die de FSA aanbied. Door op de titel te klikken kom je gelijk uit bij de pagina van de opleiding waar je meer informatie over de opzet en inhoud kunt vinden met alle bijbehorende praktische informatie.

Instructeursopleidingen

De Freestyle Academy biedt verschillende instructeursopleidingen aan die op elkaar aansluiten en die een totaalpakket aan kennis en vaardigheden voor het instructeursvak opleveren. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om specialisaties te volgen, je eigen leerpad samen te stellen door een vervolgopleiding te kiezen in de richting van welzijn of revalidatie en om jezelf te blijven ontwikkelen in je eigen vaardigheid.

 Niveau 1: Freestyle Basisinstructeur Volgens het Freestyle systeem begint de basis op de grond. Deze opleiding focust zich dan ook op alle technieken vanaf de grond: loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen. Daarnaast is lesgeven een belangrijk vak. Na deze opleiding kun je aan de slag als volledig zelfstandig instructeur in bovengenoemde technieken.
Ruiteropleiding De ruiteropleiding focust zich puur op je eigen vaardigheid, samen met die van je eigen paard. Als combinatie doorloop je een aantal vooraf vastgestelde thema’s (zoals het rijden van een wending, nageeflijkheid etc.) en krijg je elke lesdag individueel begeleiding in een onderwerp naar keuze. Deze opleiding kent geen examen en draait dus echt om het ontwikkelen van je eigen rijniveau. Met name geschikt voor de wat onervarener of ongeschoolde ruiter, als vervolg op Niveau 1 en/of voorbereiding op Niveau 3.
ORUN Niveau 3 Rijinstructeur Freestyle Deze intensieve opleiding gaat verder op de basis die in Niveau 1 gelegd is. In deze opleiding maken de deelnemende combinaties een ontwikkeling door in hun eigen vaardigheid en wordt er veel aandacht besteed aan de didactiek en methodiek van rijles. De Dubbele Lange Lijnen blijven ondersteunend voor het rijden en bijvoorbeeld zijgangen worden geïntroduceerd. Daarnaast maken de combinaties kennis met de disciplines springen en cross en wordt in een uitgebreide medische module geleerd hoe fysieke problemen kunnen worden herkend.
Specialisaties Trailerladen, jonge paarden, lesgeven aan kinderen, instructiepsychologie, ruitertraining. Deze meerdaagse modules worden in de zomermaanden aangeboden
Welzijn & Revalidatie Via de instructeursopleidingen kun je eenvoudig doorstromen naar de leergang paardenwelzijn en de opleidingen tot revalidatietrainer.

Deelnemende paarden
Op de Freestyle Academy is deelname aan de opleiding in principe met eigen paard. Er worden geen eisen gesteld aan ras of discipline, wel verwachten we dat deelnemende paarden beleerd zijn onder het zadel, veilig en verantwoord te trainen zijn samen met andere paarden in de buurt en een minimale stokmaat hebben van 1.27m (C-pony). De opleiding volgen met je eigen paard is natuurlijk het mooiste wat je kunt doen, helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Soms is het onmogelijk vanwege het vervoer, beschikt men niet over een trailer of geschikte auto (of rijbewijs). Soms is het eigen paard te jong, te oud of geblesseerd of heeft iemand simpelweg niet de beschikking over een eigen paard. Voor diegene die niet in staat zijn om een paard mee te nemen hebben we een aantal schoolpaarden ter beschikking. Mocht je een schoolpaard willen gebruiken neem dan even contact met ons op want de beschikbaarheid is beperkt.

logo klein

Opleiding en examen zijn met 0% Btw i.v.m CRKBO en zijn fiscaal aftrekbaar.
Wist je dat je tot bijna de helft van je opleidingskosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Bekijk deze pagina voor meer informatie!

Opgave en inschrijving
Als je wilt inschrijven voor een opleiding dan kun je dat doen door het aanmeldingsformulier te downloaden vanaf ons downloadplein en via de mail te sturen naar info@emielvoest.nl

Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met Emiel 06-53507814 of Chaja 06-17834929

Bewaren