De FSA is ontwikkelaar en aanbieder van opleidingen voor instructeurs sinds 2007 en heeft door de jaren heen meer dan 250 gediplomeerde instructeurs opgeleid. Het aanbod is steeds breder geworden en instructeurs hebben de mogelijkheid om zich steeds verder te ontwikkelen op het gebied van hun eigen interesse.

studiegids FSA 2020-2021

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Instructeursopleidingen

De Freestyle Academy biedt een uitgebreid aanbod aan instructeursopleidingen aan die op elkaar aansluiten en die een totaalpakket kennis en vaardigheden voor het instructeursvak opleveren. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om specialisaties te volgen, je eigen leerpad samen te stellen door een vervolgopleiding te kiezen in de richting van welzijn of revalidatie en om jezelf te blijven ontwikkelen in je eigen vaardigheid.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle opties om instructeur te worden die de FSA aanbied. Door op de titel te klikken kom je gelijk uit bij de pagina van de opleiding waar je meer informatie over de opzet en inhoud kunt vinden met alle bijbehorende praktische informatie.

 Niveau 1: Freestyle Basisinstructeur Volgens het Freestyle systeem begint de basis op de grond. Deze opleiding focust zich dan ook op alle technieken vanaf de grond: loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen. Daarnaast is lesgeven een belangrijk vak. Na deze opleiding kun je aan de slag als volledig zelfstandig instructeur in bovengenoemde technieken.
Niveau 2: Ruiteropleiding (optioneel ORUN) De ruiteropleiding focust zich puur op je eigen vaardigheid in het rijden, samen met die van je eigen paard. Als combinatie doorloop je een aantal vooraf vastgestelde thema’s (zoals het rijden van een wending, nageeflijkheid etc.) en krijg je elke lesdag individueel begeleiding in een onderwerp naar keuze. Deze opleiding kun je los volgen voor je eigen ontwikkeling, of als aanvulling op Niveau 1 voor het ORUN 2 diploma.
Niveau 3: Rijinstructeur Freestyle (ORUN) Deze intensieve opleiding gaat verder op de basis die in Niveau 1 en 2 gelegd is. In deze opleiding maken de deelnemende combinaties een ontwikkeling door in hun eigen vaardigheid en wordt er veel aandacht besteed aan de didactiek en methodiek van rijles. De Dubbele Lange Lijnen blijven ondersteunend voor het rijden en bijvoorbeeld zijgangen worden geïntroduceerd. Daarnaast maken de combinaties kennis met de disciplines springen en cross en wordt in een uitgebreide medische module geleerd hoe fysieke problemen kunnen worden herkend.
Specialisaties Trailerladen, jonge paarden, lesgeven aan kinderen, instructiepsychologie, ruitertraining. Deze meerdaagse modules worden in de zomermaanden aangeboden
Welzijn & Revalidatie Via de instructeursopleidingen kun je eenvoudig doorstromen naar de leergang paardenwelzijn en de opleidingen tot revalidatietrainer.

Deelnemende paarden
Op de Freestyle Academy is deelname aan de opleiding in principe met eigen paard. Er worden geen eisen gesteld aan ras of discipline, wel verwachten we dat deelnemende paarden beleerd zijn onder het zadel, veilig en verantwoord te trainen zijn samen met andere paarden in de buurt en een minimale stokmaat hebben van 1.27m (C-pony). De opleiding volgen met je eigen paard is natuurlijk het mooiste wat je kunt doen, helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Soms is het onmogelijk vanwege het vervoer, beschikt men niet over een trailer of geschikte auto (of rijbewijs). Soms is het eigen paard te jong, te oud of geblesseerd of heeft iemand simpelweg niet de beschikking over een eigen paard. Voor diegene die niet in staat zijn om een paard mee te nemen hebben we een aantal schoolpaarden ter beschikking. Mocht je een schoolpaard willen gebruiken neem dan even contact met ons op want de beschikbaarheid is beperkt.

logo klein

Opleiding en examen zijn met 0% Btw i.v.m CRKBO en zijn fiscaal aftrekbaar.
Wist je trouwens dat je tot bijna de helft van je opleidingskosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Bekijk deze pagina voor meer informatie!

Opgave en inschrijving
Als je wilt inschrijven voor een opleiding dan kun je dat doen door naar de pagina van de betreffende opleiding te gaan, daar vind je meer informatie over het aanmeldingsproces.

Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met Chaja 06-17834929

Bewaren