Sportmassage Paard

In september starten we weer met een 3-daagse cursus waarin je de basisbeginselen van het masseren van paarden leert. Met een theoretische onderbouwing ga je direct in de praktijk aan de slag en leer je hands-on technieken die je helpen het welzijn van je paard te vergroten.

Zelf je eigen paard leren masseren!

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Nog:

Voor de eerste lesdag!

In deze 3-daagse module leer je de basisbeginselen van sportmassage voor paarden!

Niemand minder dan gediplomeerd paarden fysiotherapeut Yoni Blom neemt je in deze 3 dagen mee op weg naar je eerste stappen in de sportmassage.  Op laagdrempelige en inspirerende wijze leert ze je de verschillende spiergroepen herkennen, wordt je wegwijs in het herkennen van een normale en afwijkende spiertonus en ga je aan de slag met de verschillende handgrepen en massagetechnieken.
Vanaf dag 1 ga je in de praktijk aan de slag en ben je aan het oefenen om je techniek en vaardigheden te verbeteren.


Je werkt gedurende deze lesdagen op de moderne accommodatie van de Freestyle Academy, waar faciliteiten speciaal voor dit soort cursussen zijn aangelegd en volledig beschikbaar zijn voor de cursisten. Een moderne lesruimte voorzien van alle apparatuur voor presentaties, een mooie praktijkruimte voor het behandelen van paarden en de beschikking over zowel een binnen- als buitenrijbaan.


De paarden waar je mee gaat oefenen worden beschikbaar gesteld door de Freestyle Academy. Dit is een groep paarden die in gezonde sportconditie verkeerd en tevens gewend is om onder deze omstandigheden te werken.


In overleg is het tevens mogelijk om op de tweede en/of derde lesdag een eigen paard mee te nemen, dit wordt op de eerste lesdag besproken.


"Sinds ik de opleiding paarden sportmassage gevolgd heb ben ik veel beter in staat om de gezondheid en training van mijn paarden te monitoren. Ik zie het sneller als ze last hebben van spierpijn, merk blessures sneller op en vind het leuk om regelmatig mijn paarden zelf onder handen te nemen voor een lekkere massage. Ik kan natuurlijk niet alles oplossen met sportmassage maar soms kun je blessures op langere termijn voorkomen, of ongemak wegnemen waardoor een paard zich beter voelt. Dat betaalt zich allemaal terug in de training, het welzijn en de prestaties van mijn paarden"


- Chaja Kolthoff - Voest

eigenaar FSA

Het masseren van mijn eigen paarden vind ik niet alleen leuk, maar ook belangrijk!

Lesdagen 2019:

-3 september

-24 september

-8 oktober

Maximaal 16 beschikbare plekken, VOL = VOL!

Wat kun je verwachten van de cursus sportmassage voor paarden?

◄ 3 lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur


◄ Elke lesdag bestaat uit zowel theorie als praktijk, kennis en vaardigheden die je thuis direct in de praktijk kunt brengen


◄ Je krijgt een lesboek en lesmap met cursusmateriaal uitgereikt op de eerste lesdag


◄ We werken in groepen van 8 tot maximaal 16 leerlingen, wat betekent dat er altijd tijd en ruimte is om al je vragen te stellen en iedereen voldoende individuele aandacht krijgt bij het bespreken van opdrachten en aanleren van vaardigheden


◄ De Freestyle Academy is in de zomer van 2017 enorm uitgebreid en de faciliteiten zijn volledig ingericht voor het optimaal uitvoeren van deze opleiding. Zo is er een gloednieuwe praktijkruimte gebouwd waar paarden overdekt gemonsterd kunnen worden en waar leerlingen veilig en verantwoord om de paarden heen kunnen lopen bij het uitvoeren van opdrachten.


◄ Na deze cursus kun je verder studeren en modules volgen om gediplomeerd paardensportmasseur te worden. Meer informatie hierover wordt tijdens de cursus verstrekt.

En de investering? €539,-

Inclusief 9% BTW en lesstof.

Goed bereikbaar in zuidwest-Drenthe, slechts een uur rijden vanaf Amersfoort, Groningen en Leeuwarden

De locatie van de FSA voor de leergang paardenwelzijn:

Veel gestelde vragen

Ik heb helemaal niet zoveel ervaring met paarden, is dit niet te hoog gegrepen voor mij?

Helemaal niet, hoe eerder je leert waar je op kunt letten en hoe meer gelegenheid je hebt om het goed te doen voor (je) paarden in de toekomst!


Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Dat mag, daarvoor kun je contact opnemen met de Freestyle Academy via info@emielvoest.nl zodat we je wensen en mogelijkheden persoonlijk kunnen bespreken en kunnen kijken wat we voor je kunnen doen.


Ik wil me graag inschrijven voor een groep maar weet nu al dat ik één of meer lessen niet kan. Is er een mogelijkheid om gemiste lessen in te halen?

Helaas, deze cursus wordt maar één keer per jaar gegeven. Uiteraard mag je het jaar daarop een lesdag meedoen als je die gemist hebt maar je zult dan wel even moeten wachten.


Heb ik een eigen paard nodig voor deze cursus?

Nee hoor, je werkt tijdens de lessen met de paarden van de FSA. Het is in overleg wel mogelijk om op dag 2 en/of 3 een paard mee te nemen maar dat is absoluut niet nodig.


Krijg ik veel huiswerk tussen de lessen?

Het idee is dat je tussen de lesdagen met de behandelde stof aan de slag gaat, onder het mom van "Hoe meer je oefent hoe beter je wordt" heb je op die manier je eigen proces van ontwikkeling in de hand. De eerste twee lesdagen volgen vrij snel op elkaar omdat daar nieuwe dingen worden behandeld, daarna heb je 4 weken de tijd om te oefenen voor de laatste lesdag. Als je geen eigen paarden hebt om op te oefenen leer je vast iemand kennen in de cursus waar je terecht kunt ;)


Ben ik na deze cursus gediplomeerd als sportmasseur?

Nee, daarvoor moet je nog veel meer leren. Deze drie dagen zijn echter wel onderdeel van de volledige opleiding dus je bent al een mooi eind op weg als je besluit om verder te leren!


Mee vragen? Neem even contact op via 06-17834929 (Chaja)

Start in september!