De  jongste afdeling binnen de Freestyle Academy is welzijn, gezondheid en revalidatie. Sinds het ontstaan van het Freestyle systeem is er altijd een nauwe samenwerking geweest met diverse specialisten uit verschillende vakgebieden. De technieken van het Freestyle systeem lenen zich uitstekend voor het verantwoord trainen ter ondersteuning van de fysieke belastbaarheid van paarden. Maar een nog veel grotere rol speelt het Freestyle gedachtegoed: de manier van werken is ontstaan vanuit het bestuderen van de belevingswereld van het paard. Wat is zijn herkomst, waar komen bepaalde gewoontes vandaan en welke behoeften heeft het?

Deze filosofie is de basis van een serie nieuwe opleidingen die de komende jaren geïntroduceerd zal worden. Opleidingen waarin de beste experts van het land een belangrijke rol hebben gespeeld bij de samenstelling van de inhoud en waarin zij ook een uitvoerende rol als (gast)docent zullen uitvoeren. De inhoud zal steeds worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen en wordt actueel gehouden door de actieve beroepsuitoefening van de docenten.

De eerste leergang die in 2016 van start is gegaan is Paardenwelzijn. Een hele brede opleiding waarin alle onderwerpen rondom het gezondheidsmanagement van paarden aan bod komt. Hierbij maakt het niet uit of je professioneel werkzaam bent in de paarden of puur uit eigen interesse meer kennis op wil doen.

Voor instructeurs en trainers die professioneel advies willen gaan geven aan paardeneigenaren is er daarbij een mogelijkheid om het examen voor Welzijnsadviseur te doen. Na deze leergang is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding tot Revalidatietrainer. Hiervoor worden in het eerste jaar uitgebreid de Freestyle technieken aangeleerd die je later in kunt zetten voor revalidatietrajecten. Deze opleiding kent een zware medische onderbouwing en leert je om samen met alle andere betrokkenen in een revalidatietraject (zoals de dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut etc.) een gerichte en verantwoorde training samen te stellen en uit te voeren. Ook in deze opleiding zullen gastdocenten weer een belangrijke rol spelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren